3 tips om als jongeren snel aan werk te komen

0
998

Tegenwoordig hoor je het begrip ‘jeugdwerkloosheid’ steeds vaker voorbij komen en dan met name over jongeren van 15 tot 25 jaar. Nu kan de corona crisis een oorzaak zijn waardoor dit gestegen is, maar dat kun je natuurlijk niet altijd als excuus gebruiken. Je zou wel uitvoerig alle oorzaken ervan kunnen beschrijven, maar veel beter is om een stuk te schrijven over hoe jongeren snel aan het werk zullen komen.

Hoe kom je snel aan het werk?

Als jongere is het misschien wat lastiger om aan een baan te komen dan ouderen. Vaak is een bijbaan nog niet zo’n ingewikkelde opgave aangezien je als student makkelijk in een supermarkt of kas aan het werk komt. Maar hoe zit het nu als je echt op zoek bent naar een baan? Vaak heb je niet of nauwelijks ervaring en dit maakt het extra moeilijk om aan een baan te komen. Een aantal tips die jou wellicht snel aan een baan zullen helpen zijn;

  • Kies een opleiding met perspectief. Kies dus voor een opleiding waar veel werk in is, mits je het natuurlijk een leuke opleiding vind.
  • Combineer werken & leren. Is het mogelijk om je opleiding te combineren met werken? Doe dit dan zeker om zo zo snel mogelijk ervaring op te doen.
  • Bouw een netwerk op. Als je een netwerk om je heen hebt van bijvoorbeeld docenten van school, vrienden die een baan voor je hebben of het adres van je oude stageplek, hou deze contacten sowieso voor als je op zoek gaat naar een baan.

Organisatieadviesbureau

Een organisatieadviesbureau is een adviesbureau, de naam zegt het al, dat door bedrijven en/ instellingen wordt ingehuurd om advies te geven over management en bedrijfsvoering. Ook kunnen ze helpen bij het oplossen van problemen. Een organisatieadviesbureau als Goed Geschud, zou dan ook kunnen helpen om jou,door middel van een aantal tips en trics, aan een baan te komen wanneer dit jou zelf niet lukt. Je kunt contact met ze opnemen en zij zullen proberen om jou verder te helpen om een bepaalde keuze te maken of richting te kiezen. Een klein voorbeeld: voor hoge scholen zorgen zij er voor dat het onderwijsteam beter en sterker gaan werken om studenten te voorzien van goed onderwijs. Als jij namelijk goed onderwijs krijgt, is de kans groter op een baan dan wanneer je niks leert omdat je geen onderwijs krijgt aangezien docenten niks doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here