3 tips om van je droge huid af te komen

0
472

Een droge huid is erg vervelend. Je huid ziet er niet op zijn mooist uit en het kan daarnaast erg vervelend aanvoelen. Je kan zowel in de zomer als in de winter last krijgen van een droge huid. Toch komt het over het algemeen wel vaker in de zomer voor. Dit omdat er vaker zon op de huid staat en dat er voor kan zorgen dat de huid uitdroogt. Als je momenteel last hebt van een droge huid, dan zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om ervan af te komen.

Koop een vochtinbrengende zalf

Als je erg last hebt van een droge huid, dan kun je het beste vochtinbrengende zalf kopen. Door de juiste zalf te gebruiken tegen een droge huid, ben je na enkele dagen van het probleem af. Smeer de huid overigens ook niet te vaak in met zalf. Hier heb je niks aan behalve dat het tube sneller leeg gaat.

Drink voldoende water

Als je momenteel last hebt van een droge huid, dan is het belangrijk om te letten op wat je eet en drinkt. Zorg ervoor dat je voldoende groenten en fruit eet en drink 3 liter water per dag. Hierdoor blijft de huid gehydrateerd en dat resulteert in een zachtere en soepelere huid. Probeer overigens te voorkomen dat je veel meer dan 3 liter water per dag drinkt. Te veel water drinken is namelijk niet goed voor het lichaam.

Let op je make-up gebruik

Veel vrouwen vinden het fijn om zichzelf dagelijks op te maken. Echter, de meeste make-up soorten zijn slecht voor de huid. Make-up kan ervoor zorgen dat de huid nog droger wordt. Let daarom goed op je make-up gebruik en maak er geen gebruik van als je momenteel erg last hebt van een droge huid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here