3 tips voor een duurzame vakantie

0
197

Probeer je zo duurzaam mogelijk te leven, maar wil je wel graag op vakantie? Een vliegreis is niet bepaald goed voor het milieu. Toch kiezen we er massaal voor om vakantie te vieren in een ver en warm land. En hier kun je nu niet altijd met de auto of het openbaar vervoer heen reizen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je je vakantie in Spanje, Griekenland of Italië een stukje duurzamer kan maken. Gebruik onze tips voor een duurzame vakantie

1. Kies voor een duurzame accommodatie

Als je op vakantie gaat, kies je vaak voor een hotel of appartement. Maar voordat je zomaar een accommodatie boekt, is het verstandig om te kijken naar de manier van werken en de eventuele milieuvriendelijke maatregelen die genomen worden. Onder alle beschikbare hotels zijn er ook genoeg die zich inzetten voor het milieu. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bezuinigen op water en energie en het hergebruiken van handdoeken. Door een duurzame accommodatie te kiezen, draag je al een steentje bij aan het verbeteren van het milieu. 

2. Steun de lokale economie

Vakantie vieren en lekker eten horen bij elkaar, toch? Het leukste is om op vakantie lokale producten uit te proberen. Denk bijvoorbeeld aan gyros in Griekenland. Zo ontdek je niet alleen nieuwe gerechten, maar steun je ook de lokale economie. En in kleine, authentieke restaurants en cafés eet je meestal veel beter dan in grote ketens. Door voor het traditioneel gerecht te kiezen leer je een klein beetje over de cultuur en zo houd je ook nog eens een unieke herinnering aan je vakantie. 

3. Laat de auto staan 
Ga je op vakantie met het vliegtuig? Dit is uiteraard niet erg goed voor het milieu. Maar de uitstoot kun je deels compenseren door op de plaats van bestemming bijvoorbeeld geen auto te huren. Doe het liefst alles met de fiets of ga lopend van A naar B. Dit is heel goed mogelijk als je een stedentrip gaat doen. Wil je wel een groter tripje maken? Dan is het openbaar vervoer een goede optie. Kies pas voor de auto als het echt niet anders kan. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here