3 tips voor het organiseren van een wijnproeverij

0
334

Je houdt wel van een wijntje op zijn tijd en nu lijkt het je ontzettend leuk om een keer een wijnproeverij te organiseren. Gezellig met vrienden en familie wijn proeven! Maar waar moet je nu op letten als je een wijnproeverij gaat organiseren? Wij geven je drie handige tips.

Tip 1: Haal voldoende wijn in huis

Deze tip spreekt wellicht voor zich, maar vaak weten we niet zo goed wat voldoende wijn is. Je kunt ervan uitgaan dat je elk persoon bij een proeverij van elk soort wijn ongeveer 65 ml drinkt. Dit is de helft van een normaal glas wijn. Als je een proeverij hoeft met tien personen, kun je één fles per soort wijn bestellen bij Tokajwijn. Houd je een proeverij met meer personen? Speel dan op safe en bestel twee flessen wijn per soort. Tijdens een wijnproeverij proef je meestal tussen de zes en twaalf soorten wijn.

Tip 2: Serveer de wijn op de juiste temperatuur

De smaak van de wijn komt beter tot zijn recht als het op de juiste temperatuur wordt geserveerd. Daarom is het ook zo belangrijk om hier rekening mee te houden. Weet ook dat er voor elke wijn een andere temperatuur geldt. Ga je een dessertwijn bestellen? Deze wijn kun je het beste aardig koel serveren op een temperatuur tussen de 6 tot 8 graden. Witte wijnen serveer je op een temperatuur tussen de 12 en 14 graden en rode wijnen op een temperatuur tussen de 12 en 17 graden.

Tip 3: Maak een voedselschema

Voor het proeven van de wijnen maak je natuurlijk een wijnschema. Daarnaast is het ook aan te raden om een voedselschema te maken. Je wilt waarschijnlijk wel wat hapjes serveren en het is dan wel fijn als de hapjes ook goed samen gaan met de wijn die je op dat moment drinkt. Vergeet dus zeker niet om een voedselschema te maken en kies je hapjes met zorg uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here