3 tips voor je op vakantie gaat met ouderen

0
316
3 tips voor je op vakantie gaat met ouderen

Op vakantie gaan blijft voor jong en oud een leuke activiteit. Alleen op het moment dat je ouder wordt, heb je soms iets meer faciliteiten nodig om een fijn verblijf te hebben op vakantie. Maar waar moet je nou opletten bij het uitzoeken van een verblijf als je met ouderen op vakantie gaat? Hier volgen drie tips!

Tip 1: Check je verblijf!

Het fijn hotel is zeer belangrijk als je op vakantie gaat, maar al helemaal als je besluit om met ouderen op vakantie te gaan. Zorg dat je van te voren goed informeert of het hotel rolstoel en rollator vriendelijk is. Het is ook belangrijk om te weten of er een lift of anders een traplift in het pand aanwezig is. Door al deze zaken van te voren goed in kaart te brengen kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Tip 2: Zorg voor vervoer

De mobiliteit van ouderen nemen af en daardoor kan het handig zijn om op voorhand vervoer te regelen op de bestemming. Huur bijvoorbeeld een auto, hierdoor heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Houdt er wel rekening mee dat de kosten hoger uit kunnen vallen zodra je met ouderen op vakantie gaat. Zij hebben nou eenmaal meer zorg nodig en dit kan zich bijvoorbeeld uiten in het huren van een auto. Over het algemeen weegt dit niet op tegen de gezelligheid om met de gehele familie op vakantie te gaan!

Tip 3: Plan activiteiten

Op vakantie is het leuk om verschillende activiteiten te ondernemen, zodat je wat mee krijgt van de cultuur van het land. Als je op vakantie gaat met ouderen is het leuk om activiteiten te plannen waarbij het hele gezin actief kan deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan een boottocht of aan een bezoek aan een museum. Daarnaast is het ook altijd gezellig om met zijn alle uiteten te gaan, zo kom je ook weer een stukje dichterbij de cultuur van het land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + zeven =