3 tips zodat je mobiel langer meegaat

0
306

De afgelopen tijd is er op het gebied van de mobiele telefoon veel vooruitgang geboekt. De mobiele telefoons worden groter, duurder maar ook beter. Deze punten maken de mobiele telefoon ook kwetsbaarder. Het is daarom van groot belang dat je goed met je telefoon omgaat, zodat deze zo lang mogelijk mee gaat.

Het onderhoud aan je telefoon

Het onderhoud van jouw mobiele telefoon is erg belangrijk voor de levensduur van het apparaat. Een voorbeeld hiervan is het reinigen van je mobiele telefoon. Vooral op het scherm verzamelen zich erg veel bacteri├źn en vuil. Dit kan een gezondheidsrisico vormen, vooral in deze corona crisis is het desinfecteren van je mobiele telefoon geen overbodige luxe. Wat ook een veel voorkomend probleem is zijn de vervuilingen in de gaten van de oplader of hoofdtelefoon. Hier kan veel stof en vuil ophopen. Het stof komt hier meestal te zitten doordat je je telefoon in je broekzak of jaszak hebt zitten. Het stof wat zich ophoopt in deze gaten kun je voorkomen door daarvoor bestemde plugjes in deze gaten te doen. Wanneer je gebreken merkt aan je mobiele telefoon is het van groot belang dat je deze meteen laat verhelpen. Wanneer je langer door blijft lopen met deze gebreken kunnen ze erger worden en misschien zelfs niet meer verholpen worden.

Het beschermen van je mobiele telefoon

Het beschermen van je mobiele telefoon is ook erg belangrijk voor de levensduur van het apparaat. Er zijn veel verschillende dingen waar je op kunt letten als we het hebben over het beschermen van je mobiele telefoon. De laatste tijd krijgen de telefoons allemaal een leuk kleurtje waardoor mensen geneigd zijn geen bescherming meer toe te passen. Een simpel telefoonhoesje kan jouw mobiele telefoon al beschermen tijdens een val. Daarom is het erg belangrijk om je mobiele telefoon te voorzien van bescherming. Een ander goed voorbeeld van een bescherming voor je mobiele telefoon is het aanbrengen van een beschermlaagje op je scherm. Dit beschermlaagje zorgt voor bescherming van je scherm. Wanneer je telefoon een harde val maakt of klem komt te zitten, zal het beschermlaagje barsten zodat het scherm niet barst. Wanneer je telefoon toch stuk gaat en je wilt deze laten repareren zou je is kunnen kijken bij telefoon repareren alkmaar.

Langer met de batterij van je mobiele telefoon doen

Een veel voorkomend probleem de afgelopen jaren, is het sneller achteruit gaan van de kwaliteit van de batterij. Het minderen van de kwaliteit van de batterij kan leiden tot het kopen van een nieuwe telefoon, of het laten aanbrengen van een nieuwe batterij. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee kunt houden om de levensduur van jouw batterij zo lang en goed mogelijk te behouden. Het was vroeger heel belangrijk om je telefoon van helemaal nul naar honderd procent op te laden. Dit is met de batterijen van deze tijd minder handig. Tegenwoordig kun je de batterij van jouw mobiele telefoon beter opladen tot een niveau tussen de veertig en tachtig procent. Zo houdt je de negatieve effecten van teveel op nauwelijks opladen buiten de deur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here