7 tips voor een beter interieur

0
366

Heb je een nieuw huis gekocht en ga je dit inrichten, of woon je al een tijdje in je huis, maar is je interieur wel aan een update toe? Dan is het belangrijk dat je de inrichting van je woning op een slimme manier aanpakt, zodat je interieur niet alleen een mooi geheel vormt, maar ook zodat je zo lang mogelijk plezier kunt hebben van jouw mooi ingerichte huis. Ben je benieuwd hoe je jouw interieur het beste (opnieuw) kunt inrichten? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Plaats niet overal meubilair en decoratie

Een veelgemaakte fout bij het inrichten van een woning, is dat mensen ieder plekje willen volzetten met een meubelstuk of een mooi decoratief item. Laat liever ruimte vrij om het meubilair heen om een ruimtelijke, luxe en geordende uitstraling te creëren.

Kies eerst het meubilair en dan de kleur van de muren

Verf is namelijk in ontelbaar veel kleuren te mengen en dus veel beter aan te passen dan de kleur van dat ene mooie meubelstuk.

Plaats wanddecoratie op ooghoogte

Zo komt de decoratie beter tot zijn recht. Hierdoor valt de wanddecoratie precies op, waardoor dit andere mensen ook aantrekt.

Mix en match met verschillende stijlen

Je interieur hoeft niet volledig in één stijl ingericht te worden. Juist invloeden vanuit andere stijlen maken het een mooi geheel. Voeg bijvoorbeeld een natuurlijk item, zoals een kleed van schapenwol of een mooie houten tafel, toe aan een modern interieur om het helemaal af te maken.

Houd rekening met je beschikbare ruimte

Woon je klein? Plaats dan geen grote hoekbanken, maar maak slim gebruik van de ruimte die je hebt en plaats liever een fauteuil.

Speel met licht

Licht doet ontzettend veel voor een ruimte, spelen dan ook met verschillende soorten verlichting en lichtinval van buitenaf.

Maak het persoonlijk

Een geslaagd interieur is een persoonlijk interieur. Voeg dan ook items toe die jouw persoonlijkheid en/of interesses uitdragen om het interieur compleet te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here