ADO bevestigt komst Rankovic, met Jol als hoofd technisch hart

0
316

ADO Den Haag heeft de komst van Aleksandar Rankovic bevestigd, de Serviër is voor twee seizoenen aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Met de komst van Rankovic heeft ADO ook een geheel nieuwe technische staf gepresenteerd en Martin Jol zal aan de slag gaan als hoofd van het technische hart

Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp zullen komend seizoen als assistent-trainers aan de zijde van Rankovic staan. Ook zij tekenen voor twee jaar bij de club uit Den Haag.

Zowel Knopper als Hoogendorp is geen onbekende van de club, de 42-jarige Knopper speelde tussen 2006 en 2010 voor ADO Den Haag, in die periode speelde hij samen met Hoogendorp. Hoogendorp was dit seizen assistent-trainer van Jong ADO Den Haag en coach van ADO onder 17.

Van adviseur naar ‘directeur’

Jol zal op het technische vlak de lijnen uitzetten. Ook Rankovic en Albert van der Dussen maken deel uit van het technische hart. Jol keerde vorig jaar december al terug als technisch adviseur bij de club.

Eerder deze week kwam al naar buiten dat Rankovic de nieuwe hoofdtrainer van ADO zou worden. Het is voor Rankovic zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij volgt Alan Pardew op, die slechts acht wedstrijden als hoofdtrainer op de bank zat bij de eredivisieclub. Het lukte de Engelsman daarin niet om ADO uit de degradatiezone te leiden.

De club stond op de zeventiende plaats toen in maart de coronacrisis een voortijdig einde maakte aan de competitie. Omdat voetbalbond KNVB besloot dat er dit jaar geen clubs degraderen, speelt ADO ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here