ADO Den Haag ontslaat trainer Rankovic

0
278

ADO Den Haag heeft per direct afscheid genomen van trainer Aleksandar Rankovic. Na het met 4-2 verloren duel tegen FC Twente, zaterdagavond, heeft de oud-speler van de Haagse club zijn congé gekregen. Op de ranglijst staat ADO op de zestiende plaats met vier verzamelde punten uit acht duels.

Eerder deze week was het al onrustig bij de club. Afgelopen woensdag maakte ADO bekend dat assistenten Michele Santoni en Rick Hoogendorp vertrokken. Santoni besloot om een stap terug te doen vanwege de onrust die zou zijn gecreëerd in de media.

“Er wordt van alles gezegd en geschreven over de club. Dingen die de onderlinge samenwerking niet bevorderen. Er zouden mensen binnen de club zijn die Rankovic weg zouden willen hebben, ik zou azen op zijn plek en we zouden als technische staf niet goed samenwerken. Dat is niet waar, maar zulke berichten maken het wel lastig”, aldus de verklaring eerder deze week van de opgestapte Santoni. Hoogendorp ging in zijn kielzog mee.

ADO wilde rust

Martin Jol, hoofd van het technisch hart, verklaarde na het vertrek in een persbericht: “Het is de uitkomst van diverse interne gesprekken. Wij zien dit als een vereiste om meer rust te creëren.” Het doel was om in de aankomende interlandperiode twee nieuwe assistenten aan te stellen, daar zou dan nu de functie van hoofdtrainer zijn bijgekomen.

Rankovic ging zaterdag na afloop van het duel met FC Twente, en nog voordat duidelijk was dat hij was ontslagen, in op de vraag of de rust was teruggekeerd in Den Haag:

Vorig seizoen maakte ADO een moeilijke periode door. De club vocht tegen degradatie, maar bleef in de eredivisie nadat de KNVB besloot geen clubs te laten degraderen uit de vanwege de coronapandemie stilgelegde competitie. De Engelse coach Alan Pardew, die in januari was aangesteld, werd kort daarna ontslagen.

Niet veel later werd een geheel nieuwe technische staf gepresenteerd, met Rankovic als hoofdtrainer en met Jol als hoofd van het technische hart. Het doel was om van het onrustige ADO een stabiele eredivisieclub maken.

De club kent echter een teleurstellende start van het nieuwe seizoen. Na de 4-0 nederlaag afgelopen zondag bij PSV liet Rankovic weten dat hij had gehoopt op meer versterkingen. Zaterdagavond kwam daar een 4-2 nederlaag bij FC Twente bij.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here