Adviseur Marko klapt uit school: ‘Wilden Verstappen met corona besmetten’

0
270

Omdat de voorlopige startdatum van het Formule 1-seizoen vanwege het coronavirus pas op 14 juni staat, heeft Red Bull in kleine kring een opmerkelijk idee geopperd om zijn coureurs aan een onbezorgd seizoen te helpen.

Max Verstappen en co zouden in een gecontroleerde omgeving besmet worden met COVID-19 om zo immuun te worden voor het virus. Dat liet de Oostenrijkse Red Bull-adviseur Helmut Marko zondag weten in het ÖRF-programma Sport am Sonntag.

Het idee hield niet lang stand. “Laten we het erop houden dat het niet echt positief ontvangen werd”, vertelt de 76-jarige Marko lachend.

Marko legt het plan verder uit: “We zouden een kamp organiseren, waarin we deze toch wat stille tijd fysiek en mentaal zouden overbruggen. Het zou dan natuurlijk ideaal zijn geweest als ze dan aangestoken zouden worden.”

“Het zijn allemaal jonge, sterke mannen met een uitstekende gezondheid. Op die manier zouden ze, wanneer we weer aan de slag gaan, klaar zijn voor een zeer zwaar wereldkampioenschap.”

Verstappen rijdt thuis zijn rondjes

Marko liet eerder al weten dat Verstappen erg angstig is om het coronavirus op te lopen. Om die reden stemde de coureur ook niet in met een ander idee: trainen op het Red Bull-complex in Oostenrijk.

Verstappen blijft liever thuis en maakt daar zijn uren in een simulator. Hij doet ook mee aan diverse onlineraces.

Marko: “Max rijdt geloof ik op dit moment meer races dan in een normaal seizoen. Hij doet mee aan dat simracen en rijdt daar dagelijks tegen meerdere professionele coureurs.”

De 76-jarige Oostenrijker is een controversieel persoon. Eerder liet hij al weten dat hij denkt het coronavirus al gehad te hebben (“in februari had ik tien dagen een zware verkoudheid”) en had hij graag gezien dat de openingsrace in Melbourne gewoon doorgegaan was.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + vijf =