Advocaat fluit Berghuis terug: ‘Dingen in kleedkamer bespreken, niet met media’

0
293

Feyenoord heeft zijn draai nog niet gevonden en daar is volgens trainer Dick Advocaat na de lange coronastop niets vreemd aan. “Het lijkt wel of alles hier in paniek is bij de club…”

Advocaat reageerde vrijdagmiddag tijdens het persmoment richting de thuiswedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag geprikkeld op de vele kritische vragen. Want die kreeg hij, over de teleurstellende remise tegen FC Twente (1-1) bijvoorbeeld. En het gedrag van de supporters en aanvoerder Steven Berghuis.

Berghuis was afgelopen week erg kritisch over het spel van zijn ploeg. De linkspoot mag voor een gelimiteerde transfersom van 12 miljoen euro vertrekken uit De Kuip en leek met zijn harde woorden aan te sturen op een vertrek.

‘Mag wat gezegd worden’

“Dat weet ik niet, dat zal je aan hem moeten vragen”, zei Advocaat daarover, die benadrukte dat Berghuis vrijdag weer in opperbeste stemming verkeerde. En hij moest zijn aanvoerder ook wel een beetje gelijk geven. “Er mag ook best wel wat gezegd worden.” Aan de andere kant: “Maar dat soort dingen moet je in de kleedkamer bespreken, niet met de media. En dat heb ik hem ook verteld.”

Advocaat meldde niet van plan te zijn de ploeg om te gooien na een minder optreden. “Zo ben ik niet. We zitten nog in de voorbereidingsfase om het juiste elftal te vinden”, vervolgde de oefenmeester.

“Iedereen heeft de kans om een keer slecht te spelen, maar niet te vaak natuurlijk. Een aantal spelers moet nu echt wel aan de bak om erin te blijven.”

Dick Advocaat vertelt dat hij zijn aanvoerder Steven Berghuis op zijn gedrag heeft gewezen:

Advocaat hoopt ook dat de supporters zich van hun beste kant laten zien. “We hebben geweldige fans, maar ze moeten zich gedragen. We moeten ons wel proberen aan de regels te houden, die anderhalve meter moet toch wel te doen zijn in zo’n groot stadion?”

Wel merkte hij op dat niet alleen in De Kuip de coronaregels werden overschreden. “Het gebeurt overal. Ik vond het wel heel erg gericht op Feyenoord allemaal.”

Dick Advocaat over het naleven van de coronaregels:

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here