Advocaat laat Feyenoord met aanwinst Özyakup beginnen tegen FC Emmen

0
361

Aanwinst Oghuzan Özyakup maakt zaterdag direct zijn debuut in de basiself van Feyenoord in het thuisduel met FC Emmen. Trainer Dick Advocaat wond er een dag voor de wedstrijd geen doekjes om. “Ik heb niemand anders. “Orkun Kökcü is geblesseerd.”

Feyenoord haalde in de transferperiode twee spelers en zag er zes vertrekken. Vooral op het middenveld beschikte Advocaat over weinig mogelijkheden. Dat gat werd gedicht met de komst van middenvelder Özyakup, die wordt gehuurd van de Turkse club Besiktas. Daarnaast kwam de Slowaakse spits Róbert Bozenik, die door een fitte Nicolai Jørgensen nog op de bank moet plaatsnemen.

Ervaring

De 27-jarige Özyakup brengt in de ogen van Advocaat veel ervaring mee. De trainer kende de in de Zaanstreek geboren voetballer nog uit zijn tijd bij Fenerbahce. De terugkeer van de 43-voudig Turks international naar Nederland werd geregeld door de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen en met wat hulp van aanvaller Jeremain Lens, die nog bij Fenerbahce zit.

“Lens spreek ik nog geregeld”, gaf Advocaat aan. “In mijn tijd in Turkije vond ik Özyakup een irritante speler. Voor elke tegenstander. Dat wil ik hier terugzien. Hij heeft voor Feyenoord gekozen met het oog op het Europees kampioenschap. Daar willen wij van profiteren. Normaal komt zo’n speler niet naar Feyenoord.”

De nieuwkomer, die ondanks zijn verblijf in de opleiding van AZ niet eerder in de eredivisie speelde, moest glimlachen om de opmerking van Advocaat. “Hij bedoelt de wedstrijden van Besiktas tegen Fenerbahce. Dat waren emotionele duels. Die liepen wel eens uit de hand”, gaf hij aan.

Özyakup vertrok na zijn verblijf in Alkmaar naar Arsenal en belandde ruim zeven jaar geleden in Turkije. “Ik heb genoeg wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar ik was niet tevreden”, lichtte de middenvelder vrijdag zijn keuze voor Feyenoord toe.

Rustige omgeving

“Ik wilde een rustige omgeving. Bij Besiktas is veel gebeurd. De trainer vertrok na vier jaar, er kwam een nieuwe voorzitter, onlangs werd de nieuwe trainer ontslagen. Ik wilde spelen, buiten het veld een beetje gelukkiger zijn. In een nuchtere omgeving.”

Dat hij meteen tegen FC Emmen speelt, snapt hij wel. “Ik heb met mijn 27 jaar al veel meegemaakt. Er zitten veel jonge jongens bij de groep. De resultaten van de laatste negen wedstrijden zijn heel goed. Ik hoop met Feyenoord zo hoog mogelijk te eindigen. En daar zal ik alles voor doen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here