Advocaat wil bajesklant Kokorin naar Feyenoord halen

0
362

Feyenoord-trainer Dick Advocaat wil de Russische spits Aleksandr Kokorin graag naar Rotterdam halen. Dat bevestigt Advocaat tijdens een interview met de NOS op het trainingskamp in Marbella. “Als je zo iemand binnen kunt halen, zou dat een geweldige kick geven.”

Kokorin is niet van onbesproken gedrag. Sterker, hij zat tussen oktober 2018 en september 2019 in de Russische gevangenis na een veroordeling voor mishandeling van twee personen, samen met collega-international Pavel Mamajev. Advocaat kent Kokorin nog uit zijn periode als bondscoach van het Russische nationale elftal.

Het was niet de bedoeling dat het nieuws over interesse voor Kokorin op straat zou komen te liggen, vertelt Advocaat. “Ik had contact met een Russische journalist en vroeg of hij eens kon informeren, maar niet dat hij het in de krant zou zetten. Het was groot nieuws voor hem, maar dit kwam mij niet zo goed uit.”

De aanvaller, die dit seizoen geen minuut speelde, staat onder contract bij Zenit St. Petersburg. Een club waar Advocaat eveneens werkte. “Die contacten helpen wel mee natuurlijk.”

Spitspositie niet goed ingevuld

Mocht de komst van Kokorin geen doorgang vinden, dan hoopt Advocaat een andere spits te vinden. “Iedereen weet dat die positie niet goed ingevuld is, qua aantal.

Advocaat: “Alleen Nicolai Jørgensen is op dit niveau te weinig. Als hij minder in vorm is, kunnen we weinig doen. En ik moet ook iets kunnen veranderen als we achter staan.”

De resultaten van Feyenoord zijn sinds de komst van Advocaat een stuk beter geworden. In de competitie werd niet meer verloren en alleen AZ haalde in die periode een punt meer dan de Rotterdammers.

Advocaat: “Als je mijn cv ziet, en dat bedoel ik niet arrogant, dan heb ik het bij de meeste clubs goed gedaan en resultaat gehaald. Blijkbaar slaat mijn werkwijze aan.”

Blijft Advocaat langer?

Automatisch dient zich de vraag aan of Advocaat, die tot het einde van het seizoen heeft getekend bij Feyenoord, wellicht nog wat langer in Rotterdam werkzaam blijft. “Ik ga nu geen antwoord geven op die vraag. Ik weet nog niet wat ik wil en Feyenoord weet het ook nog niet. We moeten met z’n allen zorgen dat we Europees voetbal halen. Daar gaat het om.”

En of het nou met of zonder hem is als trainer, Advocaat is van mening dat Feyenoord weer moet gaan concurreren met Ajax en PSV. “Ik denk wel eens: ‘hoe is het mogelijk dat deze club geen geld heeft?’. In het buitenland is Feyenoord nog steeds een hele grote club en er komen bij elke thuiswedstrijd 50.000 mensen.”

“Ik hoor dat er veel partijen zijn die de macht willen hebben bij Feyenoord, dat helpt niet mee. Het grote belang is Feyenoord. Als het eerste elftal goed draait, meedoet om het kampioenschap, gaat de rest vanzelf. Maar er moet wel duidelijkheid en structuur zijn binnen de club”, waarschuwt Advocaat.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here