Advocaat ziet even geen lachebekjes bij Ajax

0
429

Vormt FC Utrecht het struikelblok voor Ajax in de titelrace? Het antwoord op die vraag volgt zondagmiddag, maar Utrecht-trainer Dick Advocaat wil het de Amsterdammers in ieder geval zo moeilijk mogen maken. “Wij kunnen vrijuit spelen, want we zijn al zeker van de play-offs. Dat was onze doelstelling. De druk zit er op bij Ajax, zij móeten… Voor ons begint het pas over twee wedstrijden”, zegt Advocaat.

Voor Ajax is het de eerste wedstrijd na de dramatische uitschakeling in de halve finale van de Champions League. De wedstrijd tegen Tottenham Hotspur zal impact hebben op de spelersgroep, weet Advocaat uit ervaring.

“In plaats van vrolijke gezichten op de training, zie je nu even geen lachebek meer lopen. Er hangt een negatieve sfeer. Maar Erik ten Hag is verstandig genoeg om daar mee om te gaan. Er staat wel een kampioenschap op het spel, Ajax zal gemotiveerd zijn”, aldus Advocaat.

De oefenmeester verwacht dan ook niet dat het verlies in de Champions League effect heeft op de ontknoping in de eredivisie. Advocaat: “Ajax heeft zo overtuigend gespeeld in Europa, tegen hele grote clubs. Wij moeten zorgen dat ze niet in hun spel komen, maar dat hebben Juventus en Real Madrid ook geprobeerd. Wij hebben snelheid voorin, daarmee kunnen we ze het lastig maken.”

‘In deze fase blijven de echten over’

FC Utrecht moet het in Amsterdam stellen zonder de geblesseerden Michiel Kramer, Urby Emanuelson, Joris van Overeem en Simon Makienok. Achter de naam van Timo Letschert staat nog een vraagteken, Jean-Christophe Bahebeck en Leon Guwara zijn ziek. Zonder hem direct te noemen, maakte Advocaat wel een statement over Bahebeck, die dit seizoen al meerdere wedstrijden ontbrak wegens ziekte.

“In deze fase blijven de echten over, degenen die graag willen winnen. Ik kwam hier bij Utrecht bij een groep die niet door mij is samengesteld. Maar als ik er vanaf het begin was geweest, waren er al een paar spelers gesneuveld. Je moet je niet gaan ergeren aan jongens die niet zo graag willen. Van sommigen denk ik dat ze te makkelijk ziek worden”, zei Advocaat.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vijf × vijf =