Aflevering 11 Wintersquad: Geen WK voor Van Ruijven en Wories door coronavirus

0
276

Acht wintersporters geven ons dit seizoen een kijkje in de keuken. Hoe trainen ze, waar wonen ze en wat doen ze in hun vrije tijd? Het is te volgen op het YouTube-kanaal van NOS Sport.

In de laatste aflevering van dit seizoen volgen we shorttrackster Lara van Ruijven en kunstrijdster Niki Wories.

In deze aflevering zien we ons land steeds verder op slot gaan door het coronavirus. Van Ruijven traint aanvankelijk nog ‘gewoon’ in Thialf en sluit ze samen met haar teamgenoten het seizoen af met een uitgebreid diner. Drie weken later is vrijwel alles dicht.

Van Ruijven ondergaat een schouderoperatie, waardoor ze de komende weken met een mitella moet lopen. Daarnaast is Thialf dicht, dus moet ze thuis revalideren.

De shorttrackster kijkt ook terug op het afgelopen seizoen, met als een van de hoogtepunten de Europese kampioenschappen in Hongarije. Daar pakte ze in januari goud op de relay en zilver op de 1.000 meter.

Wories in Canada

Kunstrijdster Wories probeert in Canada fit te blijven door binnen te trainen en af en toe een rondje hard te lopen. Daarnaast laat ze zien hoe je een lekkere açai bowl maakt, blikt ze terug op het afgelopen seizoen en spreekt ze alle volgers in deze zware tijden moed in.

Alle andere afleveringen van de Wintersquad zien? Ga dan naar het YouTube-kanaal van NOS Sport.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =