Ajax en Feyenoord brengen gezamenlijk eerbetoon aan zorgpersoneel

0
310

Feyenoord en Ajax slaan de handen ineen om het zorgpersoneel in de coronacrisis een steuntje in de rug te geven. De aartsrivalen doen dit in het weekend dat eigenlijk De Klassieker op het spel zou staan.

In de zaterdagkranten hebben Ajax en Feyenoord een paginagrote advertentie geplaatst met de tekst ‘hand op hand voor onze dapp’re strijders in de zorg’. De tekst is een samenvoeging van twee lijfspreuken van de clubs: ‘hand in hand kameraden’ (uit het clublied van Feyenoord) en ‘dapp’re strijders fier en koen’ (uit het clublied van Ajax).

“Het Nederlandse voetbal kent één Klassieker en die zou normaal gesproken dit weekend worden gespeeld. Maar die wedstrijd is tot nader order uitgesteld en wat ons, Feyenoord en Ajax, betreft verdienen anderen het applaus. De campagne is een welgemeend dankjewel richting al die mensen die nu zo keihard aan het werk zijn in de zorg. Wij zijn weliswaar elkaars sportieve rivalen, dit doen we bewust samen”, is de algemene uitleg van de clubs.

Naast de advertentie zullen overdag grote vrachtwagens rondrijden met billboards waar deze tekst op staat. De vrachtwagens zullen langs vier grote ziekenhuizen in Amsterdam en Rotterdam gaan.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here