Ajax haalt Utrecht-rechtsback Klaiber als vervanger van Dest

0
275

Sean Klaiber is speler van Ajax. De Amsterdammers hadden al een akkoord met FC Utrecht, maar zijn er nu ook persoonlijk uit met de 26-jarige rechtsback. Hij tekent voor vier jaar.

Ajax betaalt naar verluidt een bedrag van zo’n vijf miljoen euro, dat via bonussen nog kan oplopen tot zo’n zeven miljoen euro. In de hoofdstad is Klaiber de vervanger van SergiƱo Dest, die naar FC Barcelona vertrekt.

Klaiber debuteerde in 2014 namens FC Utrecht in het betaalde voetbal. Sindsdien staat hij onder contract in de Domstad. In 2015 werd hij kort verhuurd aan FC Dordrecht.

Ajax-trainer Erik ten Hag kent de verdediger nog uit zijn tijd bij FC Utrecht. Ten Hag werkte tussen 2015 en 2018 in Utrecht. Klaiber had nog een contract voor twee seizoenen.

Onhandige uitspraak

De voetballer heeft zichzelf vooralsnog niet populair gemaakt bij de aanhang van Ajax. Zo’n twee jaar terug zei hij voor de camera van website Voetbalprimeur: “Als speler van FC Utrecht kun je eigenlijk niet naar Ajax toe gaan.”

Vanaf het moment dat duidelijk was dat Ajax interesse in Klaiber had, doken de oude beelden veelvuldig op via social media.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here