Al lang gestopt, maar toch nog geschorst: UCI straft dopingzondaar Pantano

0
334

Mocht Jarlinson Pantano een rentree in het wielerpeloton overwegen, dan moet hij nog drie jaar wachten. De Colombiaan is door wielerunie UCI tot april 2023 geschorst vanwege dopinggebruik.

De 31-jarige Pantano werd in februari 2019 betrapt op het gebruik van epo. Toen dat nieuws twee maanden later bekend werd, werd hij meteen op non-actief gezet door zijn ploeg Trek-Segafredo.

In juni liet de renner weten af te zien van een juridische strijd en zette hij een punt achter z’n carrière. De UCI heeft hem nu met terugwerkende kracht voor vier jaar geschorst.

‘Ik voel me verraden’

Pantano is altijd zijn onschuld blijven volhouden. “Ik heb besloten de strijd met de UCI niet aan te gaan, omdat die me toch alleen maar geld gaat kosten”, meldde hij vorig jaar op Facebook.

“Ik voel me verraden. Excuses zullen er ook niet volgen, want ik tref geen schuld in deze zaak.”

Pantano won in 2016 een etappe in de Tour de France en werd een jaar later Colombiaans tijdritkampioen. Hij reed in 2015 en 2016 bij IAM Cycling onder meer samen met de Nederlander Stef Clement.

Pantano is niet de enige renner uit de ondertussen opgeheven Zwitserse ploeg die in opspraak is gekomen. Ook Stefan Denifl en Pirmin Lang hebben dopinggebruik bekend.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here