‘Als je degradeert op deze manier, dan is ADO Den Haag naar de klote’

0
343

Met trots draagt Lex Immers, kind van de club, het shirt van ADO Den Haag. Maar nu even niet. “Als speler zijnde is dit echt niet leuk”, stamelt hij na weer een nederlaag. En het gaat niet alleen om het kansloze 4-0 verlies bij Heracles.

“Als we deze lijn doortrekken, dan wordt het een heel moeilijk jaar”, beseft Immers (33), die lang genoeg meeloopt in het wereldje om dat te weten. “Maar dan kijk ik ook naar supporters.”

“Ik snap de supporters ook wel”, vervolgt hij. “Dit is veel te weinig voor ADO. ADO-onwaardig. Iedereen wijst nu naar een trainer, iedereen wijst nu naar Jeffrey van As (manager voetbalzaken, red.).”

Degradatie

De huidige zeventiende plaats betekent aan het eind van de rit degradatie. Het vertoonde spel voorspelt weinig beterschap op korte termijn. Wat Immers daarop te zeggen heeft? “Niks.”

Immers zwijgt even. Aan de wedstrijd wil hij geen woorden meer vuilmaken. Het seizoen kan volgens hem nog wel worden gered, maar dan moeten de mensen binnen en rond de club zich niet laten leiden door emoties.

“Nu ben je pas een man als je bij elkaar blijft, als je nu opstaat en positief blijft. Dit is een fase waarin je achter elkaar moet blijven staan. Als je degradeert op deze manier, dan is de club naar de klote.”

Is Alfons Groenendijk de juiste man om het tij te keren? “Trainer zijn van ADO is een aantal jaren heel leuk en heel mooi geweest. Maar als je zo de goals cadeau geeft, dan is er iets mis”, constateert de trainer, wiens positie onder druk staat.

“Dit moet ik ook even laten bezinken. Het vertrouwen is broos, dat blijkt. De tweede goal is lachwekkend op dit niveau.”

Voorzorg

Thuis tegen Twente en Groningen moeten er de komende wedstrijden punten worden gepakt. Daarna wacht Ajax. Groenendijk keek tijdens het duel met Heracles al naar die volgende duels, door Tom Beugelsdijk die op scherp staat uit voorzorg te wisselen.

Dat terwijl hij niet eens weet of hij dan zelf nog op de bank zit.

“Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor de ploeg en de manier waarop die op het veld staat. Ik moet dit voor mezelf op een rij zetten”, aldus Groenendijk. “Het is heel simpel, het gaat ook om de club.”

Het is crisis in Den Haag. Immers heeft inmiddels wel een paar dagen nodig om van weer een harde klap als die bij Heracles te herstellen. “Door dit soort dingen wordt het vertrouwen met de week kleiner.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here