‘Als Slot was blijven zitten, krijg je iedere week vragen over Feyenoord’

0
281

“Stel nou dat PSV-trainer Roger Schmidt zegt: ‘Ik ga naar Feyenoord of Ajax.’ Denk je dan dat algemeen directeur Toon Gerbrands zegt: ‘Prima, dan maak je eerst hier het jaar af?’ Zo werkt het niet.”

En dus kon directeur voetbalzaken Max Huiberts namens AZ niets anders dan afscheid nemen van Arne Slot. “Natuurlijk doet het wat met mij.”

Het is nog niet officieel bekrachtigd, maar volgens AZ staat het als een paal boven water dat Slot vanaf volgend seizoen de opvolger is van Dick Advocaat als hoofdtrainer van Feyenoord.

‘Heel raar’

“Een trainer is sowieso vrij om met andere clubs te praten. Dat is natuurlijk heel raar”, benadrukt Huiberts. “We waren pas negen wedstrijden onderweg, toen misschien nog maar zeven.”

Tot twee weken geleden had Huiberts nog hoop dat Slot, die een aflopend contract had, zou bijtekenen.

“Wij hebben Arne in september een aanbieding gedaan. We hadden eerder ook al aangegeven dat we tevreden waren en met hem door wilden gaan, dus dat liep”, aldus Huiberts. “Toen meldde hij me dat hij aan het eind van het seizoen zou gaan vertrekken.”

Onder leiding van Slot stond AZ het vorige seizoen gedeeld eerste, toen er vanwege de coronapandemie plots een streep doorheen ging. Ondanks wat tegenslag aan het begin van de nieuwe jaargang, strijden de Alkmaarders ook dit seizoen weer op alle fronten mee.

Bekijk hieronder de reactie van Max Huiberts op de aanstelling van Pascal Jansen:

“Wij wensen van iedereen in de organisatie dat ze volledige focus hebben op AZ”, is Huiberts stellig. “Als Arne hier was blijven zitten, krijg je iedere week vragen over Feyenoord.”

Directe concurrent

Het speelt volgens Huiberts ook een grote rol dat Feyenoord een directe concurrent is in de eredivisie. Want stel nou dat hij met Bayern M├╝nchen in onderhandeling was? “Dat zou anders kunnen zijn.”

Maar dan nog had AZ niet via de media willen vernemen dat de hoofdtrainer in gesprek was met een andere partij, zoals gebeurde en waarmee Slot geconfronteerd werd in het gesprek met Huiberts.

“Het was een vrij kort gesprek”, zegt Huiberts over het laatste contact met Slot. “Ik zag wel aan zijn gelaatsuitdrukking dat hij het niet zag aankomen. We hebben het over een trainer die succesvol is geweest, goede prestaties heeft neergezet. Uiteindelijk is het wel een verrassing.”

Bekijk hier de reactie van Pascal Jansen, die Arne Slot de rest van het seizoen vervangt als hoofdtrainer:

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here