Amerikaanse overheid zet deur op een kier voor buitenlandse sporters

0
353

De Verenigde Staten gaan de regels voor buitenlandse profsporters, die naar de VS willen reizen, versoepelen. De Amerikaanse overheid zal buitenlandse atleten toestaan deel te nemen aan professionele sportevenementen in de VS en vrijstellen van toegangsverboden die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Dat heeft waarnemend minister Chad Wolf van het binnenlandse veiligheidsministerie Homeland Security bekendgemaakt.

Onder de nieuwe regels vallen onder meer de honkballers van de Major League Baseball, de basketbalcompetitie NBA, professionele golfers, de ijshockeycompetitie NHL en proftennissers. Naast de atleten is de vrijstelling ook van toepassing op stafleden, echtgenoten en personen die afhankelijk zijn van de sportcompetities.

“In de huidige omstandigheden hebben Amerikanen hun sport nodig. Het is tijd de economie te heropenen en onze professionele atleten weer aan het werk te krijgen”, aldus Wolf.

UFC en Nascar

Grote Amerikaanse professionele sporten werden snel stopgezet als onderdeel van de inspanningen om Covid-19 aan te pakken. Enkele sporten zijn de afgelopen weken inmiddels toch weer opgestart: de UFC-kooigevechten en Nascar-autoraces zijn alweer begonnen.

De Amerikaanse voetbalcompetitie moet (op neutraal terrein) in juni weer beginnen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here