‘Amerikaanse tennisbond zet licht op groen voor US Open’

0
316

De US Open wordt dit jaar toch gespeeld. Dat meldt de New New York Times op basis van anonieme bronnen binnen de Amerikaanse tennisbond. Voorwaarde is wel dat gouverneur Andrew Cuomo van New York toestemming geeft voor het evenement. Het toernooi staat gepland van 31 augustus tot en met 13 september.

Zeker is dat het toernooi op Flushing Meadows in New York zonder publiek gespeeld zal worden. New York was in de afgelopen maanden een van de brandhaarden van de coronauitbraak in de Verenigde Staten, waar ook nu nog dagelijks veel nieuwe besmettingen gemeld worden.

Welke andere veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden, zal de komende dagen besproken worden in overleg tussen de Amerikaanse tennisbond en de organisatie van de US Open. Mogelijk zal het toernooi met een beperkt deelnemersveld worden afgewerkt – normaal gesproken telt het hoofdtoernooi van een grand slam in het enkelspel 128 deelnemers – en mogen spelers en speelsters slechts een zeer beperkt aantal begeleiders meenemen. Ook zullen spelers tijdens het toernooi meermalen getest worden op het coronavirus.

Twijfels bij Djokovic en Nadal

In de voorbije weken spraken tal van spelers hun twijfels uit over de omstandigheden waaronder de US Open gehouden zullen worden. Zo lieten Novak Djokovic en Rafael Nadal, de nummers een en twee van de wereld, weten er weinig voor te voelen eerst enige dagen in quarantaine te moeten alvorens de baan op te kunnen in New York. Roger Federer zal vanwege een knieblessure zeker niet in New York van de partij zijn.

Als de Open Amerikaanse tenniskampioenschappen daadwerkelijk doorgaan, zullen ze het tweede grandslamtoernooi van dit jaar vormen. Begin dit jaar kon de Australian Open in Melbourne nog gewoon afgewerkt worden, waarna de coronapandemie een streep zette door Roland Garros en Wimbledon.

Roland Garros is verplaatst naar september. Het toernooi in Parijs zal een week na afloop van de US Open van start gaan. Wimbledon is definitief van de kalender gehaald.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here