Arteta-revolutie levert Arsenal vooralsnog vooral bekersucces op

0
275

De kenners in Engeland zijn het er wel over eens: onder Mikel Arteta heeft Arsenal weer de weg omhoog gevonden. Maar in de Premier League blijven de resultaten wat bij die positieve geluiden achter, Arsenal staat na een 0-0 gelijkspel tegen Leeds United elfde.

Arteta’s Arsenal kan het iedere tegenstander bijzonder moeilijk maken, dat blijkt wel uit de twee prijzen die de Spaanse trainer sinds zijn komst met de club won. De FA Cup werd binnengesleept dankzij een zege op Manchester City in de finale en in de Engelse supercup werd na strafschoppen gewonnen van Liverpool, de twee grootmachten van het Engelse voetbal.

Maar in de competitie werd net zo vaak verloren als gewonnen: vier keer. Van datzelfde Manchester City en Liverpool en een lastige tegenstander als Leicester City, maar ook van het lager ingeschaalde Aston Villa. Villa was zelfs met 3-0 te sterk, in Londen nota bene.

Op bezoek bij Leeds United, dat sinds de terugkeer op het hoogste niveau bewondering oogst met het aanvallende voetbal, kreeg Arsenal met een punt iets te veel.

Leeds had het betere van het spel en raakte in het laatste kwartier drie keer het aluminium. Al had het matige Arsenal-spel deels te maken met een domme rode kaart voor Nicolas Pépé. Hij gaf een kopstoot, waardoor ’the Gunners’ bijna de gehele tweede helft met tien man speelden.

Arsenal staat na de 0-0 in Leeds elfde, op zeven punten van koploper en aartsrivaal Tottenham Hotspur. Na negen competitiewedstrijden heeft de ploeg van Arteta de meeste verliespunten van de zogeheten Big Six: Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United, Tottenham en Arsenal zelf.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here