AZ op hoede voor Real Sociedad: ‘Niet eerder zo kansloos gevoeld’

0
292

Het was een ongewoon en voor AZ allermist bekend gezicht dit seizoen, de Europa League-wedstrijd van een paar weken geleden tegen Real Sociedad. De Alkmaarders werden in San SebastiƔn van het kastje naar de muur gestuurd en mochten hun handen dichtknijpen dat het slechts bij 1-0 bleef.

AZ-trainer Arne Slot is daarom op zijn hoede voor de hernieuwde krachtmeting met de trotse koploper van de Spaanse competitie, vanavond om 21.00 uur in het AFAS Stadion.

“In al die jaren dat ik bij AZ ben, heb ik mij nog niet eerder zo kansloos gevoeld als op die avond”, vertelde Slot op de persconferentie in aanloop naar het duel van vanavond. “Napoli-uit was ook best kansloos, alleen gaven we daar heel weinig kansen weg. Bij Sociedad waren we niet alleen minder, maar gaven we ook veel kansen weg.”

Top van Europa

“Ik snap dat wij tegen de top van Europa spelen, maar desondanks vind ik dat wij veel beter kunnen dan dat we daar gespeeld hebben. En ik ben er ook van overtuigd dat wij veel beter zullen spelen, want slechter kan niet.”

Daarbij wordt Slot een klein beetje geholpen door personele problemen bij de tegenstander, waar architect en sterspeler David Silva ontbreekt met een hamstringblessure.

“Ik heb toen niet zo genoten van mijn eigen team. Maar als ik daar een klein beetje als liefhebber doorheen kijk, vond ik twee spelers bij Sociedad echt extreem goed. Dat waren Silva en Mikel Oyarzabal. Dan vind ik het niet vervelend om te horen dat een van de twee niet meedoet.”

AZ, Sociedad en Napoli hebben allemaal zes punten in groep F van de Europa League, het Kroatische HNK Rijeka staat zonder punten onderaan.

‘Rijeka kan voor verrassing zorgen’

De Alkmaarders zijn dankzij een beter doelsaldo koploper, maar Slot rekent zich nog lang niet rijk. “Iedereen doet wat neerbuigend over Rijeka, maar als je hun wedstrijden tegen Napoli en Sociedad bekijkt, waren ze gelijkwaardig. Die kunnen zomaar voor een verrassing gaan zorgen.”

AZ treft de Kroaten in het laatste groepsduel, op 10 december. “Met ploegen als Napoli en Sociedad in de poule weet ik nog niet eens zeker of tien punten wel voldoende zullen zijn. Een ding weten we wel; als we in de komende twee wedstrijden twee keer verliezen, dan denk ik dat we eruit liggen.”

“We zullen tegen een van de twee ploegen een resultaat moeten halen waardoor bij de laatste wedstrijd, Napoli-Sociedad, het niet zo kan zijn dat een van de twee al door is en een B-team zal opstellen.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here