Azarenka verrast landgenote, ook Williams eenvoudig door op US Open

0
286

Viktoria Azarenka en Serena Williams hebben eenvoudig de derde ronde bereikt van de US Open. Azarenka won in twee sets van Aryna Sabalenka, die als vijfde was geplaatst in New York: 6-1, 6-3. Williams versloeg Margarita Gasparjan met 6-2, 6-4.

De Wit-Russische Sabalenka had geen schijn van kans tegen haar landgenote. Azarenka greep in 2012 en 2013 de titel op de Australian Open, haalde in die jaren de finale van de US Open en was toen ook de nummer één van de wereld.

Eind 2016 werd ze moeder en mede door een slepende voogdijzaak bleven resultaten op de tennisbaan lang uit. Vorige week won ze haar eerste titel in vier jaar en ook tegen Sabalenka liet ze zien in topvorm te zijn.

“Ik liet haar voor elk punt vechten en haalde alles terug”, glunderde Azarenka. Ze stuit in de derde ronde op de winnares van de partij tussen Sachia Vickery en Iga Swiatek.

Williams simpel ronde verder

Serena Williams, die als nummer drie is geplaatst op de US Open, liet zich niet verrassen. De 23-voudig winnares van een grandslamtoernooi rekende met 6-2, 6-4 af met Margarita Gasparjan.

De 38-jarige Amerikaanse tennisster walste in de eerste set over de Russin heen en kwam in de tweede direct op 2-0. Gasparjan ging daarna aanvallender spelen en daar had Williams het toch even lastig mee.

De Russin kwam terug tot 4-4, waarna Williams in een game van zestien punten een breekkans overleefde en vervolgens genadeloos toesloeg.

De zesvoudig US Open-winnares stuit nu op Sloane Stephens. De toernooiwinnares van 2017 was Olga Govortsova eenvoudig de baas met 6-2, 6-2.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here