Badloe troeft surfvriend Van Rijsselberghe nipt af, pakt goud en ticket Tokio

0
291

Windsurfer Kiran Badloe heeft voor de kust van het Australische Sorrento z’n wereldtitel in de RS:X-klasse geprolongeerd. Omdat Badloe Dorian van Rijsselberghe in het WK-klassement net voorbleef, gaat hij naar de Olympische Spelen.

Van Rijsselberghe kan zijn titel dus niet verdedigen in Tokio. De tweevoudig olympisch kampioen en Badloe trainen en racen al jaren samen en bepaalden samen het olympische kwalificatietraject: degene met de beste resultaten op de WK’s van 2018 (goud Van Rijsselberghe), 2019 (goud Badloe) en 2020 zou Nederland vertegenwoordigen in Tokio.

Eerste en tweede

De ‘broederstrijd’ ontbrandde dinsdag en Van Rijsselberghe had direct pech. Door zeewier aan zijn vin in de eerste race kwam hij op achterstand. In de daaropvolgende dagen zeilde Badloe mee in de top en moest Van Rijsselberghe wat plaatsen toegeven op zijn directe concurrent.

Van Rijsselberghe herstelde zich echter ook weer en voor de afsluitende en bepalende medalrace van zaterdagmorgen, stonden de surfvrienden op de eerste en tweede plaats in het algemeen klassement. Badloe mocht niet meer dan vier plaatsen op Van Rijsselberghe toegeven om zeker te zijn van kwalificatie voor de Spelen en het goud.

Met maar weinig wind werd de medalrace een ware thriller. Van Rijsselberghe won, Badloe werd vijfde. Het was net genoeg om de leiding te behouden en het ticket voor Tokio veilig te stellen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − twaalf =