Basketballer Westbrook evenaart legende Chamberlain

0
436

Russell Westbrook van Oklahoma City Thunder heeft een unieke prestatie van basketballegende Wilt Chamberlain uit 1968 geëvenaard.

De vedette van Oklahoma is namelijk pas de tweede speler in de historie van de NBA die in één duel goed is voor tenminste 20 punten, 20 rebounds én 20 assists.

Chamberlain maakte op 2 februari 1968 in het shirt van Philadelphia 76ers furore tegen Detroit Pistons. Hij kwam toen tot 22 punten, 25 rebounds en 21 assists.

De 30-jarige Westbrook liet afgelopen nacht 20 punten, 20 rebounds en 21 assists noteren. Hij deed dat uitgerekend tegen LA Lakers, de ploeg waar Chamberlain in 1973 zijn actieve loopbaan beëindigde.

Toen Westbrook in de slotminuut de mijlpaal bereikte met zijn twintigste rebound, kreeg hij een staande ovatie. Oklahoma won de wedstrijd uiteindelijk met 119-103.

Dat was een belangrijke zege voor Oklahoma, dat al geplaatst is voor de play-offs, maar graag een plek willen stijgen om in de eerste ronde van die play-offs het sterke Golden State Warriors te ontlopen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

elf − 5 =