Bayern kan met Duitse Supercup vijfde hoofdprijs in 95 dagen omhoog houden

0
305

Manuel Neuer zou er kramp in zijn armen van kunnen krijgen. Als Bayern München vanavond afrekent met Borussia Dortmund mag de aanvoerder voor de vijfde keer in 95 dagen een trofee in de lucht houden.

Op 27 juni nam Neuer de schaal die hoort bij de Bundesliga in ontvangst, een week later won Bayern de DFB Pokal. Ruim anderhalve maand daarna won de ploeg van Hansi Flick ook de Champions League een een week geleden werd Sevilla verslagen in de wedstrijd om de Europese Super Cup.

“Dit is dé klassieker van Duitsland, Dortmund heeft een geweldige ploeg”, kijkt trainer Hansi Flick vooruit. Voor hem is het geen vanzelfsprekendheid dat de prijzenkast opnieuw wordt gevuld.

“Ze spelen aanvallend voetbal, dat bevalt mij erg. Het is een kans ons te meten met een van de beste ploegen in Duitsland, we zullen er hoe dan ook van leren.”

Afgelopen weekeinde verloor Bayern in Bundesliga met 4-1 van Hoffenheim, de eerste nederlaag sinds 7 december van vorig jaar.

Zonder Sané

Bayern moet het de komende wedstrijden wel doen zonder nieuwkomer Leroy Sané. Flick liet weten dat de aanvaller een knieblessure heeft. Er is volgens de hoofdtrainer geen sprake van ernstig letsel.

Sané, international van Duitsland, kwam in de zomer over van Manchester City. Vorig seizoen was hij wegens een knieblessure langere tijd uit de roulatie.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here