Belgen beleven probleemloze avond bij jubileum Hazard

0
480

België gaat na twee wedstrijden comfortabel aan de leiding in groep I van de kwalificatiecyclus voor het EK in 2020. De Belgen wonnen hun eerste duel met 3-1 van Rusland en ook tegen Cyprus kwam de ploeg niet in problemen: 2-0.

Aanvoerder Eden Hazard speelde zijn honderdste duel voor de Rode Duivels en gaf die prestatie glans door na tien minuten de 1-0 binnen te schieten. Michy Batshuayi liep zich vast, waarop de bal per toeval voor de voeten van Hazard belandde. De Chelsea-aanvaller aarzelde geen moment en krulde de bal in de verre hoek.

Even later stond zijn broer Thorgan aan de basis van de 2-0. Hij stuurde met een handig passje Batshuayi weg en die had geen enkele moeite om doelman Urko Pardo te passeren.

Daarmee waren de hoogtepunten van het duel ook op. Cyprus was geen moment een bedreiging voor België, dat slaapwandelend de negentig minuten volmaakte.

Rusland terug in de race

Drie dagen na de 3-1 nederlaag tegen België herstelde Rusland zich in groep I met een klinkende 4-0 zege op Kazachstan, dat op de eerste speeldag nog met 3-0 had gewonnen van Schotland.

WK-held Denis Tsjerysjev was opnieuw de grote man bij de Russen: hij nam de eerste twee treffers voor zijn rekening en bereidde de 3-0 van Artjom Dzjoeba voor.

Schotland, dat eerder met 3-0 onderuit ging tegen Kazachstan, wist weer niet te overtuigen, maar won wel: met 2-0 van San Marino.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here