Belgische voetbalbond wil KV Mechelen en Waasland-Beveren keihard straffen

0
414

De Belgische voetbalbond KBVB eist dat Waasland-Beveren degradeert uit de hoogste klasse en wil de recente promotie van KV Mechelen ongedaan maken.

Beide clubs zouden daarbovenop straffen van respectievelijk zes en twaalf punten in mindering moeten krijgen, melden diverse media in België.

Dat zou de uitkomst zijn van het onderzoek naar de verdachte wedstrijden KV Mechelen-Waasland-Beveren en Eupen-Moeskroen, eind vorig seizoen. Het laatste duel blijft zonder gevolgen.

In oktober vorig jaar werden onder anderen bestuursleden van KV Mechelen en spelersmakelaars opgepakt in een groot onderzoek naar matchfixing en corruptie. In het onderzoek, dat de naam ‘Propere Handen’ kreeg, kwamen ook de namen van scheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten voor. Zij werden opgepakt voor verhoor.

Bizarre ontknoping

Op de laatste speeldag van afgelopen seizoen in de een na hoogste klasse eindigde de wedstrijd KV Mechelen tegen Waasland-Beveren in 2-0. Voorafgaand aan het duel zou KV Mechelen de tegenstander hebben benaderd met de vraag om opzettelijk te verliezen.

Mechelen won inderdaad, maar die zege was niet genoeg voor lijfsbehoud, omdat concurrent Eupen zich door een 4-0 overwinning op Moeskroen middels een beter doelsaldo op het nippertje veilig speelde. Alle goals in die wedstrijd vielen in het slotkwartier.

Geschillencommissie

Naast de twee clubs die worden verdacht van poging tot omkoping, moeten ook dertien betrokken personen (voornamelijk clubfunctionarissen en zaakwaarnemers) zich nu verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Op 30 april komt die bijeen om te bepalen wanneer de zaak behandeld zal worden. Het streven is om zo snel mogelijk tot een uitspraak te komen, al is er speling tot uiterlijk 30 juni (beroep inbegrepen) als de slotdag van het seizoen op het programma staat.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + zeven =