Bennett luistert debuut op met etappezege, De Kort verdubbelt donatie

0
314

Sam Bennett heeft de eerste etappe in de Tour Down Under op zijn naam geschreven. Bij zijn officiële debuut voor Deceuninck-QuickStep versloeg hij in Tanuda (Australië) de Belg Jasper Philipsen in de massasprint.

De Tour Down Under is de eerste WorldTour-koers van het wielerseizoen. De wedstrijd gaat over zes etappes en wordt dit jaar voor de 22ste keer gehouden.

Beste Nederlander in de openingsrit van 150 kilometer was Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma), die 28ste werd. Koen de Kort stelde zichzelf én de plaatselijke bevolking teleur door slechts als 121ste over de streep de komen.

Bosbranden

Net als bij andere sportevenementen in Australië gaat het ook onder de deelnemers aan de Tour Down Under over de hevige bosbranden in het land. De Kort besloot per etappe een dollar te doneren aan de slachtoffers voor elke renner die hij achter zich houdt.

Naar aanleiding van de in zijn ogen schamele negentien dollar die de actie tijdens de eerste rit zou hebben opbracht, besloot hij zijn bijdrage te verdubbelen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here