Beroemde reisgids: ‘Je moet echt eens naar Nederland of Aruba!’

0
343

Als je volgend jaar op vakantie gaat, denk dan eens aan Nederland of Aruba. Dat zegt de beroemde reisgids Lonely Planet. De reisgids heeft een lijst uitgebracht met de beste vakantiebestemmingen voor 2020.

Het eiland Aruba, dat onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden, staat op plek 4 en Nederland staat op plek 7. Volgens de makers van de lijst kun je op Aruba genieten van prachtige stranden en is er ook veel creativiteit.

Veel feestjes

Nederland staat op de lijst omdat er komend jaar ontzettend veel te doen is. Zo wordt gevierd dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. Ook organiseert Nederland dit jaar het Eurovisie Songfestival en is er een Formule 1-race.

De directeur van het Nederlandse bureau voor toerisme is blij dat Nederland zo hoog op de lijst staat. Ook vindt hij het fijn dat niet alleen Amsterdam genoemd wordt. De reisgids raadt toeristen bijvoorbeeld ook aan om eens naar de Waddeneilanden te gaan.

Te druk?

Door deze aandacht kan het volgend jaar nog drukker worden in Nederland. Sommige mensen vinden het leuk dat Nederland populair is, maar lang niet iedereen. Hoe denk jij daarover?

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here