Bertens heeft zin in 2020: ‘Nummer één worden en grandslamtitel, dat wil ik’

0
331

Kiki Bertens heeft de afgelopen periode enkele lastige keuzes moeten maken. Ze zette coach Raemon Sluiter aan de kant en nam na lang twijfelen de Olympische Spelen op in haar programma. Nu kan ze zich volledig focussen op tennis.

Haar doelen voor 2020 zijn hetzelfde als voor 2019. “Een grandslamtoernooi winnen en nummer één van de wereld worden. Ik was dit jaar vierde. Veel hoger kan niet, dus waarom geen eerste worden? We gaan het gewoon weer proberen. Ik heb er zin in.”

Voor Bertens, momenteel nummer negen van de wereld, begint het nieuwe seizoen in de tweede week van januari. Ze speelt de WTA-toernooien van Brisbane en Adelaide ter voorbereiding op de Australian Open, eind januari het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Kritiek

Dit jaar verloor Bertens telkens voortijdig bij de vier grandslamtoernooien en dat leverde kritiek op, net als bij de kwesties Sluiter en de Spelen. “Ik heb mezelf al genoeg bewezen”, zegt ze daarover. “Natuurlijk zijn de grandslams het belangrijkst, maar ik speel ook nog 24 andere weken in een jaar.”

De fase dat Bertens zich door anderen van de wijs liet brengen, lijkt achter haar te liggen. “Ik heb iets meer schijt aan de mensen gekregen en denk vooral aan wat goed is voor mij. Soms is dat positief en soms negatief.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =