Bertens knokt zich langs Kontaveit en steunt en passant het goede doel

0
334

Kiki Bertens heeft de kwartfinales van het toernooi in Brisbane bereikt. De nummer negen van de wereldranglijst was Anett Kontaveit met 6-3, 2-6, 7-5 de baas.

De 28-jarige Bertens speelde in de eerste set nagenoeg foutloos. Ze won alle punten op haar eerste service, benutte haar twee breakpoints en sloeg maar een onnodige fout.

In de tweede set begon de eerste opslag echter te haperen en dat had zijn weerslag op haar spel. Plotseling was de Estse, die op de wereldranglijst zeventien plaatsen lager staat dan Bertens, de baas in de rally.

Waardevolle aces

In de spannende derde set haalden beide speelsters alles uit de kast, maar op de beslissende momenten haakte Kontaveit af. Bij 5-5 en 40-40 op de service van Bertens sloeg ze twee afzwaaiers en ook op het tweede matchpoint ging ze in de fout.

Bertens deed met tien aces een aardige duit in het zakje voor de inzamelingsactie voor de slachtoffers van de bosbranden in Australiƫ. Voor iedere ace die ze slaat, doneert ze uit eigen zak 100 dollar. In de eerste ronde sloeg ze er vier, dit keer waren het er tien.

De WTA, de organisatie voor het vrouwentennis, maakt voor elke ace van alle speelsters deze maand ook 100 dollar over voor de slachtoffers.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

een + zeventien =