Bertens na injectie terug in Fed Cup: ‘Ben er, dan wil ik ook spelen’

0
356

Om naar de Olympische Spelen te gaan, hoeft Kiki Bertens de komende dagen het Fed Cup-duel met Wit-Rusland slechts als reserve bij te wonen. Maar ze wil meer. Ondanks achillespeesklachten gaat ze toch spelen. Met een cortisoneninjectie.

“Ik ben er, dus dan wil ik ook spelen. Ik heb pijnvrij kunnen trainen de laatste dagen en ben er helemaal klaar voor”, laat de tennisster weten.

Bertens wil weinig kwijt over injectie

Tot ergernis van Bertens verklapte captain Paul Haarhuis deze week dat zijn kopvrouw een injectie had gehad vanwege haar chronische achillespeesklachten. Is doorspelen wel verstandig voor de lange termijn? “Die injectie was om de pijn te verlichten. Het kan geen kwaad. Verder wil ik er niet te veel op ingaan”, zegt Bertens.

De nummer acht van de wereld opent de ontmoeting met Wit-Rusland in Den Haag vrijdag tegen Aljaksandra Sasnovitsj, de nummer 46 van de ranglijst.

Bij winst op Wit-Rusland plaatst Nederland zich voor het finaletoernooi van de Fed Cup, half april in Boedapest. Of Bertens – die het landentoernooi de laatste twee jaar liet schieten – er dan ook weer bij is, weet ze nog niet. “Zover is het nog lang niet.”

Sterk Nederlands team

Nederland staat er met de teruggekeerde Bertens en Arantxa Rus, die weer in de tophonderd is te vinden, goed voor. “We hebben een sterk team, ja”, weet ook Haarhuis. “Maar op papier is er geen uitgesproken favoriet.”

Want Wit-Rusland heeft met Aryna Sabalenka de nummer dertien van de wereld in huis. Haarhuis: “Hopelijk kan het spelen op gravel ons genoeg voordeel brengen, want zij speelt het liefst op hardcourt.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here