Bertens staat op in geslagen positie en worstelt zich langs Pera

0
407

Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt van het WTA-toernooi van Wuhan. De Wateringse knokte zich uit geslagen positie terug tegen Bernarda Pera: 3-6, 6-4, 6-2.

Hoogstaand was het tennis niet, maar na directe nederlagen in Zhengzhou en Osaka heeft Bertens met deze zwaarbevochten zege in elk geval weer een mentale test doorstaan.

Pera, een geboren Kroatische die speelt onder de vlag van de Verenigde Staten, is de nummer 81 van de wereld. Het duel ging in de eerste set gelijk op, totdat Bertens bij 4-3 haar service inleverde. Een peptalk van Elise Tamaƫla, die nog altijd coach Raemon Sluiter vervangt, ten spijt.

Kansen leken verkeken

In de tweede set leek Bertens het onheil over zichzelf af te roepen door onder meer twee breakkansen met wilde afzwaaiers de nek om te draaien. Met een break achterstand leken haar kansen vervolgens verkeken.

Toch rechtte Bertens op 3-4 plotseling de rug en bracht ze met behoorlijk tennis de stand weer in evenwicht. In de derde set brak ze Pera drie keer, op haar tweede matchpoint was het pleit beslecht.

Bertens’ volgende tegenstandster is de Wit-Russische titelhoudster Aryna Sabalenka.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here