Blikvanger Sterling zet Manchester City op juiste spoor tegen Aston Villa

0
310

Raheem Sterling heeft wederom laten zien dat hij zijn uitverkiezing tot Premier League-speler van vorig seizoen – door de Engelse sportpers – dubbel en dwars waard is. De aanvaller was zaterdag wederom goud waard voor Manchester City, met de openingstreffer tegen Aston Villa (3-0 zege).

City had de eerste 45 minuten het nodige te stellen met Villa, dat deze zomer terugkeerde op het hoogste Engelse niveau. Halverwege de wedstrijd dreigde een domper voor Sterling & co, maar na rust werd die dreiging snel weggepoetst.

Binnen een minuut na de aftrap van de tweede helft lag de bal in het net. Gabriel Jesus kopte door, Sterling rondde bekeken af: 1-0. Dat juist de 24-jarige aanvaller de trekker overhaalde mocht geen verrassing heten.

Doelpuntenmachine

Sterling staat dit seizoen al op dertien goals in veertien wedstrijden voor Manchester City, verspreid over alle competities. In het shirt van Engeland maakte hij er al vier in vier EK-kwalificatieduels.

Prachtige cijfers voor een speler die zijn geweldige dribbels lange tijd liet volgen door onnavolgbare missers voor het doel. Dat laatste gebeurt tegenwoordig zelden, Sterling is dan ook een vaste naam die genoemd wordt in discussies over wie de zich de beste speler van de Premier League mag noemen.

Buiten het veld maakt Sterling al net zo veel indruk, als een van de voornaamste gezichten in de strijd tegen racisme in het voetbal. Sinds een veelgeprezen Instagram-post van december vorig jaar, sprak de in Jamaica geboren dribbelaar zich meermaals uit. Geen sinecure, gezien de soms heftige reacties die hij op social media krijgt.

Tegen Aston Villa mocht Sterling een kwartier voor tijd gaan rusten. De zege was toen al binnen, nadat Kevin De Bruyne en Ilkay G├╝ndogan er respectievelijk 2-0 en 3-0 van hadden gemaakt. Kort voor tijd kreeg Fernandinho nog rood bij Manchester City.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 8 =