Bosbranden bedreigen de bewoners van Amazone

0
465

Over de hele wereld maken mensen zich zorgen over duizenden bosbranden in de Amazone. De Mura-stam woont in het gebied en wordt nu bedreigd door de brand.

De Mura-bevolking woont al eeuwen diep in de bossen van de Amazone. Een gebied dat is verspreid over negen landen. Het grootste gedeelde van het regenwoud ligt in Brazilië. Op dit moment zijn er 38.000 branden.

De bosbranden ontstaan niet alleen door de droogte in het gebied. Het komt ook vaak voor dat stukken regenwoud door boeren worden platgebrand. Dit doen ze om zo meer land te krijgen waar ze hun vee op kunnen zetten of om voedsel op te verbouwen.

De Mura-stamleden willen dat het platbranden van de bossen stopt. Er moet veel strenger gecontroleerd worden door de regering vinden zij.

Veel landen zijn boos

Er zijn te weinig brandweermannen en er wordt te weinig gecontroleerd op illegale kap en het in brand steken van het regenwoud. Dit maakt veel landen boos op de regering van Brazilië. Verschillende landen dreigen nu met maatregelen als de regering niet meer gaat doen om de branden te stoppen.

Bron: NOS Jeugdjournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here