Brand troeft Alvarado af bij veldrit in Heusden-Zolder

0
345

De zevende wereldbekerveldrit van het seizoen is bij de vrouwen uitgemond in een Nederlands onderonsje. Op het parcours bij het racecircuit van Heusden-Zolder ging Lucinda Brand als eerste over de eindstreep. De nationaal kampioene, die zondag ook in de modder van Namen zegevierde, was in een lange eindsprint Ceylin del Carmen Alvarado te snel af.

Achter het Rotterdamse tweetal legde Annemarie Worst op dertien seconden achterstand beslag op de derde plaats, daarbij profiterend van een slippertje in de slotfase van Marianne Vos, de winnares van vorig jaar.

Wereldkampioene Sanne Cant kwam op een halve minuut als eerste niet-Nederlandse over de meet. De Belgische moest nog wel Inge van der Heijden voorrang verlenen en werd dus zesde.

Snelle start Vos

Vijf Nederlandsen scheidden zich in de eerste ronden af: Vos, die in de vorige race in Namen achteraan moest starten en gelijk kansloos was, spurtte nu direct na de start naar voren. Alvarado, Worst, Brand en Van der Heijden haakten aan, in de vierde ronde gevolgd door Cant en Eurpees kampioene Yara Kastelijn.

Dankzij een versnelling van Brand halveerde de kopgroep tot vier rensters: alleen Alvarado, Vos en Worst konden mee. Een tweede aanval van Brand werd alleen beantwoord door Alvarado, die echter op het lange stuk naar de finish niet meer voorbij haar landgenote wist te komen.

Alvarado passeert Nash

In de wereldbekerstand nam Alvarado de leiding over van de Tsjechische Katerina Nash, die zich in het Belgische zand niet bij de voorsten wist te melden en op één punt achterstand is gezet. Brand, die niet in alle wereldbekerwedstrijden uitkwam, maakte een sprong naar de vijfde plaats.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here