Brazilië behoudt maximumscore, ook Argentinië weer op WK-koers

0
314

Na vier duels in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie hebben Brazilië en Argentinië al afstand genomen van de concurrentie. Beide grootmachten wonnen een lastig uitduel in de groep.

Brazilië moest met een uitgedunde selectie naar Montevideo, waar onder anderen Neymar vanwege een spierblessure niet in actie kon komen tegen Uruguay. Maar ook zonder de sterspeler zat het de Brazilianen bepaald niet tegen.

Uruguay zag in aanloop naar het duel Luis Suárez wegvallen met corona, raakte in de eerste helft twee keer de lat en verloor op aandringen van de VAR zijn andere topspits Edinson Cavani met rood na een ongelukkige tackle.

Met een van richting veranderd schot bracht Arthur de vijfvoudig wereldkampioen aan de leiding, waarna Richarlison op slag van rust uit een hoekschop de eindstand op het bord kopte (0-2).

Nummer twee Argentinië moest eveneens op bezoek bij een ploeg die nog aan het vorige WK meedeed, maar kende uiteindelijk weinig problemen met Peru.

Messi tevreden

Na snelle goals van Nicolás González en Lautaro Martínez had de score gezien de vele kansen veel hoger moeten uitvallen, maar aanvoerder Lionel Messi toonde zich al tevreden met de punten na de remise tegen Paraguay vijf dagen geleden.

Achter Brazilië en Argentinië is het doorgaans dringen om de overige WK-tickets. Door een opvallende 6-1 zege op Colombia mengt Ecuador zich vooralsnog brutaal in de strijd bovenin.

De nummers drie (nu Ecuador) en vier (Paraguay) mogen aan het eind van de rit ook naar Qatar in 2022, de nummer vijf (Uruguay) kan zich nog plaatsen via play-offs.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here