Brest vervangt Kopenhagen als gastheer van de start van de Tour in 2021

0
302

De Tour de France gaat volgend jaar van start in Brest. De Bretonse stad vervangt Kopenhagen, dat zich eerder terugtrok voor Le Grand Départ omdat het kort daarvoor ook een achtste finales van het EK voetbal organiseert.

De Deense hoofdstad zal nu in 2022 het begin van de Tour organiseren.

Brest was drie keer eerder gastheer van Le Grand Départ. In 1952 was Rik van Steenbergen de beste in de eerste rit van Brest naar Rennes. In 1974 sloeg Eddy Merckx meteen zijn slag in de proloog.

En in 2008 mocht Alejandro Valverde na een lastige eerste rit van Brest naar Plumelec.

Slechte herinnering Dumoulin

In de Tour van 2018 was Brest voor het laatst startplaats voor de memorabele etappe die eindigde in een zege van Dan Martin op Mûr-de-Bretagne.

Het was de etappe waarin Tom Dumoulin kostbare tijd verloor vanwege een gebroken spaak en een tijdstraf wegens stayeren in de finale. In het eindklassement kwam Dumoulin vervolgens 1.51 tekort op de gele trui van Geraint Thomas.

Of de Mûr-de-Bretagne ook in de Tour van 2021 – die op 26 juni van start gaat en die op 18 juli eindigt in Parijs – figureert, is nog niet bekend. Liefst vier ritten worden gehouden in Bretagne, dus die kans is aanwezig.

De wielergekke regio van wielericoon Bernard Hinault en UCI-voorzitter David Lappartient stelde zich op het laatste moment al beschikbaar voor de EK wielrennen, die van 24 tot en met 28 augustus plaatsvinden in Plouay.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here