Brievenbuspakje versturen? Hier moet je op letten

0
264

Wil jij kleine producten versturen, zoals een boek of een kledingstuk? Dan kan je ook een brievenbuspakje versturen. Met een brievenbuspakje kun je nog voordeliger pakketten sturen en de ontvanger hoeft niet thuis te zijn om het in ontvangst te nemen. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het versturen van brievenbuspakjes. 

Hoe werkt het?

Wanneer je een brievenbuspakje wilt versturen, kun je natuurlijk van de online verzendservice gebruikmaken. Allereerst koop je zelf een verpakking die aan de juiste afmeting voldoet, zoals een kartonnen doosje of een envelop met bubbeltjesplastic. Daarna maak je een pakketlabel aan en print je het label, dat je op het pakketje plakt. Hierna geef je het af bij een Pickup parcelshop en laat je jouw brievenbuspakket op de maximale afmeting controleren. Vervolgens kun je het brievenbuspakje eenvoudig volgen met Track & Trace en wordt het in de brievenbus bezorgd!

Gewenste afleverlocatie 

Wist je dat je middels een formulier toestemming kunt geven om een pakket op een aangegeven locatie af te leveren? Via DPD is het mogelijk om de chauffeur desgewenst te instrueren, zodat je het uiteindelijk op de gewenste plek kunt ophalen. Wees je echter bewust van de eventuele risico’s! Zo mag je bijvoorbeeld geen pakketten ontvangen met gevaarlijke goederen of medicijnen. Verder is het niet mogelijk om deze onder rembours te versturen, wat betekent dat er pas wordt afgerekend bij de bezorging. 

Predict 

Met de handige Predict-service van DPD heb je de volledige controle over het pakket, omdat je vooraf wordt geïnformeerd over de bezorglocatie en het aflevertijdstip. Door de optie om de bezorging tot op het laatste moment te kunnen wijzigen, krijg je uitgebreide flexibiliteit. Bovendien krijg je toegang tot live tracking, waarbij je informatie ontvangt over het aantal stops voor de levering. Daarnaast heb je vier mogelijkheden om, tot maximaal een half uur van tevoren, de bezorging aan te passen. Met één simpele klik kun je alle bezorg voorkeuren makkelijk wijzigen. Kies dus zelf wanneer en waar je het wilt ontvangen.

Verzendtips

Wil je een brievenbuspakje naar het buitenland versturen? Raadpleeg dan de verzend planner van DPD. Daarin vind je alle belangrijke informatie per land bijeen. DPD bereikt 700 kilometer vanaf Eindhoven zelfs in één dag! Als je de afmeting van het pakket wilt bepalen, is het overigens erg handig om een omvang- en volumegewicht calculator te gebruiken. Met behulp van de bovenstaande tips vergroot je de kans op een goede en snelle levering aanzienlijk! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here