‘Bundesliga kan hervat worden na twee weken quarantaine’

0
305

De Bundesliga kan weer hervat worden, maar dan moeten alle spelers, begeleiders en staf rond de teams eerst twee weken in quarantaine. Dat staat in het voorstel van de Duitse regering voor het versoepelen van de maatregelen tegen het coronavirus.

Volgens de Deutsche Fußball Liga (DFL) is het van groot belang dat de competitie uitgespeeld kan worden. Veel clubs zitten in financiële moeilijkheden door een gebrek aan inkomen. Als de Bundesliga hervat wordt, zijn de Duitse clubs in elk geval verzekerd van de televisiegelden.

Maandag kwam naar buiten dat bij tien spelers uit de eerste en tweede Bundesliga het coronavirus was vastgesteld. Daardoor groeide in Duitsland de twijfel over de haalbaarheid van het plan om de voetbalcompetitie binnenkort voort te zetten. FC Köln-middenvelder Birger Verstraete liet zich, na drie positieve tests bij zijn club, kritisch uit over de mogelijke herstart.

Oproep Neuer

Manuel Neuer, doelman van Bayern München en het Duitse nationale elftal, riep in de Frankfurter Allgemeine Zeitung zijn collega’s in de Bundesliga op om hun verantwoordelijkheid te nemen. “Het moet duidelijk zijn dat het nu op ons aankomt. Het is nu aan eenieder bij de clubs en in zijn omgeving de medische maatregelen gedisciplineerd uit te voeren.”

De profvoetballers dragen, volgens Neuer, de verantwoordelijkheid voor alle clubs, voor tienduizenden arbeidsplaatsen in verschillende branches en voor alle fans voor wie voetbal een belangrijk deel van hun leven is. “Bij een afgelasting van het seizoen, zal de Bundesliga zoals we die nu kennen niet meer bestaan.”

Vanmiddag overlegt bondskanselier Angela Merkel met de premiers van de deelstaten over het versoepelen van de maatregelen. Dan valt er mogelijk ook een definitief besluit over de herstart van de competitie, die sinds half maart stilligt. Bij groen licht van de Duitse regering hoopt de Bundesliga op 22 mei (zonder publiek) weer te beginnen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here