Bundesliga ligt tot 30 april stil vanwege het coronavirus

0
287

De Duitse voetbalcompetities liggen in elk geval nog tot en met 30 april stil. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door de Deutschen Fussball Liga (DFL).

De Bundesliga ligt al stil sinds 13 maart, toen besloten werd dat er in elk geval tot 2 april geen wedstrijden zouden plaatsvinden in verband met het heersende coronavirus. Deze maatregel is nu dus verlengd.

De clubs streven ernaar om de competitie begin mei ter hervatten zonder publiek. Dat de bestuurders het seizoen willen uitspelen, heeft te maken met geld. Alleen als alle wedstrijden zijn gespeeld, ontvangen de clubs het volledige bedrag aan uitzendrechten.

Er moeten nog negen speelronden worden afgewerkt in Duitsland. Bayern M├╝nchen gaat aan kop in de Bundesliga en heeft vier punten voorsprong op de nummer twee Borussia Dortmund.

Vanavond besluit over eredivisie

Het Nederlands voetbal is nog in afwachting van het kabinetsbesluit over de maatregelen tegen het coronavirus. De voetballers zitten, net als bijna iedereen in het land, al twee weken thuis, omdat ook de profclubs hun faciliteiten hebben moesten sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Deze maatregelen gelden nog tot 6 april. Vanavond maakt het kabinet bekend tot wanneer deze verlengd worden.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

zestien − 8 =