Cadeautips voor een babyshower

0
221

Eeen baby shower is een feestje waarbij vriendne en familie komen om de aanstaande geboorte van een nieuwe baby te vieren en de moeder onder te ‘douchen’ met goede wensen en liefde. Een baby shower wordt normaal gesproken gevierd gepaard met eten, spelletjes en veelal kado’s (cadeaus) voor de ouders van het nieuw geboren feest. Het is

Eeen baby shower is een feestje waarbij vriendne en familie komen om de aanstaande geboorte van een nieuwe baby te vieren en de moeder onder te ‘douchen’ met goede wensen en liefde. Een baby shower wordt normaal gesproken gevierd gepaard met eten, spelletjes en veelal kado’s (cadeaus) voor de ouders van het nieuw geboren feest. Het is tegenwoordig steeds normaler om ook een babyshower te geven voor tweede, derde, vierde en meer kinderen. Alle kinderen verdienen het om gevierd te worden. Een babyshower is anders dan een kraamfeest. Een babyshower vindt plaats voor de geboorte van het kind, een kraamfeest wordt echter gevierd na de geboorte van het kind. Hierbij ligt het kind meestal ook in de ruimte en kunnen vrienden en familie de nieuwgeborene voor de (meestal) eerste keer ontmoeten. De babyshower wordt meestal gegeven door mensen die dicht bij de moeder staan. Een zwangere vrouw heeft niet altijd de energie om zo een feest zelf te organiseren. Door het feest door een ander te laten organiseren komt het ook minder over alsof er gevraagd wordt om kado’s (cadeaus). 

De planning van een babyshower

Tussen 25 en 32 weken zwangerschap is de optimale tijd om een babyborrel te houden tijdens de 6e-7e maand. Uw maatje is dan volledig zwanger, maar haar buik is nog niet te groot om haar te belemmeren. Rond deze fase zijn de meeste zwangere vrouwen nog vrij beweeglijk, hebben ze minder klachten en meer energie dan aan het einde van hun zwangerschap.Het is geen goed idee om een babyborrel te geven tot je 20 weken zwanger bent. De kans bestaat dan nog dat de zwangerschap uitloopt op een miskraam of dat de baby met een afwijking wordt geboren. Bovendien zijn de laatste weken voor de uitgerekende datum vaak het moeilijkst. Veel zwangere vrouwen hebben minder energie, zijn minder beweeglijk en hun baby kan eerder komen dan verwacht.

Cadeaus voor een babyshower

De cadeaus voor een babyshower kunnen veel verschillende vormen aannemen. Het doel van de cadeaus is meestal om het leven van de ouders wat makkelijker te maken gedurende de eerste weken na de geboorte van het kind. Dit kan door de ouders kledingstukken voor het kind te geven bijvoorbeeld, zodat ze dit zelf niet meer hoeven te doen. Het is ook leuk om kledingstukken te laten maken met een persoonlijke boodschap om te laten zien dat er tijd en moeite in het cadeau zitten. Babyspeelgoed is ook een goede optie om als cadeau te geven op een babyshower. Dit zal in de eerste paar weken of maanden mogelijk nog niet gebruikt worden omdat de kinderen dan eerst nog moeten ontwikkelen voordat ze realiseren wat iets is en hoe het gebruikt moet worden. Ook moet een kind eerst motoriek capabel zijn. Een alternatief cadeau is bijvoorbeeld babyvoeding. Dit hebben ouders altijd nodig en wordt hoe dan ook gebruikt gedurende de eerste maanden na de geboorte van het kind. Nederlandse babyvoeding is van hele hoge kwaliteit en zijn daarom ook beschermd in de supermarkten waardoor het moeilijk is om grote hoeveelheden in te kopen voor de ouders, dit kan dus goed uitkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here