CCC stopt als sponsor; Van Avermaet moet zich extra bewijzen

0
359

Jim Ochowicz, manager van wielerploeg CCC, moet na dit seizoen weer op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor zijn WorldTour-team. CCC, een Poolse schoenenfabrikant, is zwaar getroffen door de coronacrisis en trekt zich terug.

“We leven momenteel in vreemde tijden, maar we zijn vol vertrouwen dat er nog bedrijven zijn die willen investeren in wielrennen”, laat oud-renner Ochowicz in een verklaring weten.

Van Avermaet belangrijkste renner

Greg Van Avermaet is de belangrijkste renner van CCC. De Belg won klassiekers als Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem, maar ook etappes in de Tour en de Vuelta. Ook is hij de regerend olympisch kampioen.

Het lijkt erop dat Van Avermaet bij de hervatting van het wielrennen – vanaf eind juli – voor succes in de klassiekers moet zorgen, maar dat hij ook wordt ingezet in de Tour de France. Ilnoer Zakarin zal de kopman zijn in de grote rondes. Ook Matteo Trentin is blikvanger bij CCC.

“We willen nog steeds de doelen halen die we in december geformuleerd hebben”, meldt Ochowicz. “Een monument winnen en ritzeges in de drie grote rondes. Elke wedstrijddag wordt een kans voor onze renners.” Op 28 juli wil CCC weer voor het eerst aan de start staan van een koers, bij de Ronde van Burgos.

Ochowicz weet hoe hij sponsors vindt

Ochowicz is een manager die bewezen heeft sponsors aan zich te kunnen binden. In 1980 was hij betrokken bij de oprichting van het 7-Eleven-team, wat later Motorola werd. En in 2007 startte hij het BMC Racing Team, dat weer overging in de CCC-formatie.

De breuk met sponsor CCC zat er al een tijdje aan te komen. Er werd nog wel een salarisoffer gebracht door de renners, maar dat bleek ene druppel op de gloeiende plaat.

Tijdens de coronacrisis was er nog een klein succesje voor CCC. Greg Van Avermaet won namelijk de virtuele Ronde van Vlaanderen.

Wat er met de vrouwenploeg CCC-Liv Team gebeurt, is nog onduidelijk. Marianne Vos rijdt voor die formatie. “We zijn vastbesloten het succes ook na 2020 verder uit te bouwen. Het is nog te vroeg om te zeggen met welke hoofd- en subsponsoren dat precies zal zijn”, laat een woordvoerder weten.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here