Circuitdirecteur Van Overdijk rekent niet meer op GP in Zandvoort in 2020

0
330

Het lijkt er steeds meer op dat er dit jaar geen Formule 1-race op Zandvoort komt. Robert van Overdijk, de directeur van het circuit, gaat er niet vanuit dat er in 2020 nog een grand prix wordt gehouden aan de Noordzeekust.

“De kans dat we hier dit jaar in een officiële setting Formule 1-auto’s zien rijden, wordt kleiner en kleiner. Ik verwacht dat het totale contract voor drie Dutch GP’s een jaar opschuift”, zegt Van Overdijk.

Wachten op overheid

Van Overdijk: “Tot 1 september mag er niets. We zijn benieuwd wat er na 1 september mag, maar het Formule 1-management kan, denk ik, niet wachten op dat overheidsbesluit, dat misschien pas in juli of augustus valt.”

Dit weekend had de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 weer moeten neerstrijken in de Noord-Hollandse duinen. Echter, de coronacrisis maakt een terugkeer van de grand prix in Nederland vooralsnog onmogelijk.

Op 19 maart, enkele dagen nadat het seizoen in Australië had moeten beginnen, zette de Formule 1-organisatie een streep door de race in Nederland op 3 mei. Ook de negen andere races tot en met juni zijn al afgelast of uitgesteld.

De verwachting is dat de FOM, het management van de Formule 1, binnen afzienbare tijd met een nieuwe kalender komt.

Momenteel is de verwachting dat het seizoen begin juli in Oostenrijk van start gaat met twee races, gevolgd door een dubbel weekend in Groot-Brittannië. Beide evenementen zouden zonder publiek worden georganiseerd.

Uiteraard zal ook veel afhangen van de dan geldende coronamaatregelen in de landen en de vraag of alle Formule 1-teams dan weer kunnen reizen.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here