Club Brugge viert zestiende landstitel coronaproof via online liveshow

0
330

Club Brugge heeft zondagavond – geheel coronaproof – de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis gevierd. De Belgische kampioen werd via een online liveshow gehuldigd.

De negentig minuten durende show zat vol met de mooiste acties en goals van Club Brugge van het afgelopen seizoen. Verdediger Clinton Mata draaide als dj het geheel aan elkaar.

Een van de hoofdrolspelers van het digitale feest was Ruud Vormer, die zijn derde landskampioenschap met Club Brugge vierde. “Natuurlijk hadden we het liever op het veld gevierd, want ik ben er zeker van dat we ook na de play-offs kampioen waren geweest”, vertelde de middenvelder.

“We hebben slechts één keer verloren in de competitie, hoe vaak lukt dat? We moeten hier dus echt van genieten. Het spreekt voor zich dat de situatie met corona niet ideaal is, maar het is nu eenmaal zo. Daar valt niets aan te veranderen.”

Ruime voorsprong

De algemene vergadering van de Pro League, de hoogste Belgische competitie, riep Club Brugge afgelopen vrijdag uit tot kampioen van het afgebroken seizoen. De club van Vormer stond op het moment dat het coronavirus toesloeg ruim aan kop, met vijftien punten meer dan nummer 2 AA Gent.

Club Brugge maakt dit seizoen nog kans op de dubbel, want de landskampioen plaatste zich eerder al voor de finale van de Belgische beker, met Antwerp als tegenstander. De Pro League hoopt, indien mogelijk, de eindstrijd op 1 of 2 augustus alsnog af te werken.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here