Coach Giggs gearresteerd voor ‘mishandeling’, Wales schrapt persconferentie

0
281

Ryan Giggs, bondscoach van Wales, is gearresteerd op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. Giggs ontkent de beschuldigingen en zegt mee te werken aan een politie-onderzoek.

De voetbalbond van Wales heeft een persconferentie waarin Giggs zijn selectie voor de aankomende interlands zou toelichten geannuleerd. De bond zegt op de hoogte te zijn van een “vermeend incident waarbij de coach van de nationale mannenploeg betrokken is”.

Volgens meerdere Britse kranten zou de 46-jarige Giggs, die sinds begin 2018 aan het roer staat bij de nationale ploeg van Wales, in de nacht van zondag op maandag gearresteerd en ondervraagd zijn op verdenking van het toebrengen van lichamelijk letsel bij vriendin Kate Greville.

’46-jarige man opgepakt’

De Britse tabloid The Sun citeert de politie van Greater Manchester, die zegt een 46-jarige man te hebben opgepakt. De naam van Giggs noemt de politie niet. De gearresteerde man is op borgtocht vrijgelaten.

Giggs geldt als een van de grootste spelers in de geschiedenis van Wales. Hij speelde 64 interlands en vierde grootse successen met zijn club Manchester United.

Wales speelt deze maand drie interlands. Allereerst een vriendschappelijke ontmoeting met de Verenigde Staten, gevolgd door twee Nations League-duels met Ierland en Finland.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here