De Boer siert voorpagina’s: eerste prijs met Atlanta en excuses om uitspraken

0
428

In Amerika is Frank de Boer deze dagen volop in het nieuws. De coach won afgelopen nacht zijn eerste prijs met Atlanta United, maar greep dat moment ook aan om excuses te maken voor eerder gedane uitspraken over vrouwenvoetbal.

Atlanta United won de Campeones Cup, een duel tussen de kampioen van de Verenigde Staten en de winnaar van het Mexicaanse toernooi Campeón de Campeones, door voor eigen publiek Club América met 3-2 te verslaan. Josef Martinez besliste het duel uit een penalty in de 65ste minuut.

De overwinning van Atlanta is niet alleen een opsteker voor De Boer, maar voor het hele Amerikaanse clubvoetbal dat vaak achter Mexico aanloopt. Zo gingen alle elf CONCACAF Champions League-titels naar een Mexicaanse club, net als de eerste editie van de Campeón de Campeones vorig jaar.

“Vandaag stonden de twee landskampioenen van beide landen tegenover elkaar. Het is mooi om te zien dat we dichterbij komen”, zei De Boer na afloop.

Excuses richting vrouwenvoetbal

De Boer had echter nog meer te zeggen. Hij kwam terug op een interview met hem in The Guardian, waarin stond dat hij het “belachelijk” vond dat de salarissen van mannen en vrouwen in het voetbal gelijk moet worden getrokken.

“Als er naar de finale van het WK 500 miljoen mensen kijken, en naar de vrouwenfinale 100 miljoen, dan is dat een verschil. Het is niet hetzelfde. Natuurlijk moeten ze betaald krijgen wat ze verdienen en niet minder, gewoon wat ze echt verdienen”, zei hij.

De Boer heeft spijt van zijn woordkeuze: “Het woord ‘belachelijk’ had ik niet moeten zeggen. Als je alleen dat woord ziet, komt het te hard over. Wie mij kent, weet dat ik altijd een voorstander en promoter zal zijn van vrouwenvoetbal.” Ook op Twitter bood hij zijn excuses aan.

Nu die zaak uit de wereld is voor De Boer, kan de 112-voudig Oranje-international zich weer volledig op voetbal focussen. De eerste prijs is binnen, er kunnen er nog twee volgen. Atlanta staat bovenaan in de Amerikaanse competitie, maar speelt ook de bekerfinale.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here